LCHF Lakritsglass

Det är bara fantasin som sätter stopp när det kommer till glass, denna gång blev det lakritsglass, mycket god!

5 dl grädde
4 Äggulor
1/2 msk vaniljpulver
4 msk sukrin eller annan sockerersättning efter egen smak

2 msk lakritspulver

Koka upp grädden tillsammans med sötningsmedel och vaniljpulver, tillsätt sedan äggulorna, en i taget! Låt kylas ner och frys ner i portionsformar eller kör i glassmaskin.

About these ads

11 Comments

  1. Det här såg ju supergott ut! :) Vad använder du för lakritspulver?

  2. Ska grädden svalna innan äggulorna ska i? Och ska de röras eller vispas i?
    Ett annat snabb-tips är att strö lakritspulver direkt på vispad grädde. Mums!

    • Jag låter inte grädden svalna utan rör i dom direkt. Det lät farligt med lakritsgrädde…

  3. Var får du tag i lakritspulver?

    • Lite varstans, jag köpte mitt i Trosa på en choklad-och Lakritsaffär, hittade även på Delicatesso i Grebbestad och på Beckmans i Strängnäs. Men det borde finnas på Internet också!

  4. Om jag vill göra den här glassen med vaniljsmak ska jag ta mer vaniljpulver då eller räcker det? Kan man testa med kakao också eller är det big no no när det gäller LCHF?

  5. Fick ditt recept via LCHF gruppen på fb och fuck en låsning :-) Googlade och hittade bara Lakritsfabrikens svindyra lakritspulver nära mitt jobb. Den gör inte glassen så svart vad jag förstår…mer brunish…och hon i butiken sa att den var jättedryg så man ska bara ta pyttelite. Vad heter ditt lakritspulver? Det ser så svart och gott ut. Är den bara gjord på lakritsrot?

  6. Hittade lakritspulver på ica maxi. Black rad liquorice powder

  7. hur blev den så svart i färgen, min blir mer blekgrå.. är det att du kokade upp den tro?

Kommentarer inaktiverade.