Broccoligratäng

Använder mig av samma recept som till rättikagratängen på geggan men byter helt enkelt ut rättika mot broccoli.

image

image

 

2 broccolihuvuden

2 dl grädde

2 dl creme freiche

2 dl smakrik ost

Blanda samman alla kladdiga ingredienser, bryt broccolihuvudet i mindre bitar och lägg ner i en ugnsform, häll sedan över geggan. Gratinera i ugn 225 grader i ca 15 min eller tills att det har fått fin färg!

About these ads

6 Comments

  1. Haha låter inte så lockande med gegga. Sås kanske?

    • Låter mycket bättre. Ibland får jag sådant hjärnsläpp nät jag skriver recept.

  2. Låter jättegott!!!
    Man borde kunna göra detsamma med blomkål?
    Men blomkål tar väl längre tid att gratinera än broccoli?
    Har du testat?

    • Jag har inte testat än men det ska jag göra i dagarna tror jag, har du testat än? Låter mumsigt!

  3. Koker du broccolien før du gratinerer den?

    Fin og inspirerende blogg forresten!

Kommentarer inaktiverade.