Svar på frågor

När du gör smoothie, vad har du då för ingridienser och hur tillagar du den?

Vad jag har i min smoothie beror helt på vad som finns hemma i kylen och det är ganska mycket, jag tar vad jag har. Antingen är det

 • 1 dl turkisk yoghurt
 • 1 dl grädde
 • 1 dl frysta bär

eller

 • 2 dl kokosmjölk
 • 1 dl frysta bär
 • 1/2 skopaproteinmedel

Lägger ner alltsammans i mixern och kör runt tills bären har blivit utblandade

Om man ska göra knäckebrödet med inte har varmluftsugn, hur gör man då?

Jag skulle testa med att höja 10-20 grader och sedan ha det inne lite kortare tid, ca en timme.
 Om du tar proteinpulver, tar du det då ibland som måltidsersättning, och i så fall blir man mätt på sånt då?

Använde ALDRIG proteinmedel som måltidsersättning utan har det som komplement i min kost, antingen som ett mellanmål eller i frukostsmoothisar när jag inte äter ägg till frukosten.
 Har du märkt några bieffekter med LCHF? Humör? Svettningar? Osv. Jag svettas otroligt mycket.

Jag har faktiskt inte märkt av någon bieffekt alls faktiskt men det är olika från person till person. Jag vet att en kompis också hade svårt med svettningar när hon började med LCHF men det visade sig att det var kroppens reaktion när hon slutade äta så mycket socker, det gick över efter ca 1 månad.
Hur gör du med träning? Hur är det då med ork i muskler och dylikt?

Jag tränar från och till 4 gånger i veckan, ibland blir det mer och ibland blir det lite mindre. Jag har aldrig tränat utan en LCHF-kost så jag kan inte se någon personlig skillnad men jag orkar väldigt mycket. Någonting som är positivt när kroppen går på fettdrift istället för kolhydratdrift är att förbränningen startar direkt, vid kolhydratdrift tar det ca 20 min. De människor som går  på fettdrift orkar också längre utan att behöva fylla på med något under träningspasset.

Annonser

5 Comments

 1. Fast det där med förbränningen är en gammal seglivad och ganska absurd myt. Man förbränner från första början, oavsett vad man äter. Kör man lågintensivt förbränner man mer från fett, jämfört med om du kör hårt då andelen kolhydrater man förbränner är större.

  Efter tjugo minuter, oavsett kost, är man ordentligt uppvärmd och har en högre intensitet = fler kalorier per minut. Men det sker oavsett om du äter lchf eller inte.

 2. Vilken fantastisk resa DU klarat av, superbra jobbat!!! Jag är själv en LCHF:are men det går lite långsammare för mig men det är ingen quickfix jag är ute efter så det känns ok. Jag undrar om du ätit ”vanlig” LCHF hela tiden eller om du periodvis ätit fakir-LCHF? Har du några bloggtips som du tycker varit en inspiration för dig?
  Häls/Kajsa

  • Om jag ska vara ärlig så var min första tanke ”vadå fakir” och började googla runt och kom fram till ett svar, nej jag har kört vanlig LCHF hela tiden då det har funkat otroligt bra. Monique på lifezone.se har varit min största inspriration men sedan läser jag även mycket andra hälso- och träningsbloggar för att få inspiration.

 3. lurer på om fettet farlig på sikt? tette årer ol?

Kommentarer inaktiverade.