LCHF-Jansson

Jag är ingen Janssonfantast då jag inte gillar ansjovis men för vissa är det nästan viktigare på julbordet än skinkan, tänkte därför dela med mig av en LCHF-variant. Den enda skillnaden är att man byter ut potatisen som förkokad rättika och ströbrödet mot mandelmjöl!

600 g rättika
3 dl grädde
3 små gula lökar
1 dl mandelmjöl
1 burk ansjovis
Smör
Salt

3 Comments

  1. Hej!
    Har tänkt att börja på allvar med lchf efter nyår, mest för att jag ville äta Janssons frestelse på jul. Jag blir överlycklig om det finns en bra variant, har aldrig provat rättika förut. Hoppas att den är god.
    Tack för tipset och God Jul!

    Hälsningar Diana

  2. Det här receptet såg jag på Åses blogg http://www.alltforforaldrar.se/56kilo/!
    Är det där du också hittade det?
    I vilket fall, så gjorde jag denna Jansson igår och den var, enligt min man, godare än orginalreceptet!
    Rättika har ju en smak som påminner om rädisa, så när jag förvällt den i lättsaltat vatten i 5 minuter, så spolade jag av den ordentligt i kallt vatten. Därefter lade jag rättikan (hälften i taget) i en ren kökshandduk och kramade ut vätskan så gott det gick. På så sätt så blir det inte så blött.

    • Receptet är vårt vanliga som jag bara mixtrat om. Men alla recept är nog rätt lika:)

Kommentarer inaktiverade.