Cheesecake med vaniljsmak samt en blåbärssås

Cheesecake:

4 st ägg

ev 1 dl sötningsmedel

200 g cream cheese

4 dl grädde

Sära på äggulorna och äggvitorna.Vispa upp äggvitorna till ett fluffigt skum och vispa därefter  gulorna, ev sötningsmedel och cream cheese fluffigt. Blanda sedan ihop och häll ner i formen som har nötbotten i sig. Låt stå kallt tills smeten fryst. Ta sedan fram 10 minuter innan servering, den blir godast då.

Ev botten till cheesecaken:

100 gram blandade hackade nötter eller kokosflingor

2 äggvitor

Ev sötningsmedel

Vispa äggvitorna och ev sötningmedel till ett hårt skum och blanda sedan ner de hackade nötterna. Bred ut i en form och grädda på 225 grader tills det blivit gyllenbrunt.

Blåbärssås:

Frysta eller färska blåbär

Mixa blåbären till en slät kräm. Värm sedan såsen på spisen eller i micron strax innan servering för en varm sås, eller ha ståendes kallt tills servering för en kall sås.

Annonser