Blomkålsrisotto

Alla risottoälskaren frälsare, skämt åsido, men detta är väldigt gott i alla fall.

  • 1 blomkålshuvud
  • 50 gram smör
  • 1 dl grädde
  • 2 buljongtärningar, jag hade en grönsak och en kött
  • 200-300 gram västerbottenost
  • 2 schalottenlökar
  • 500 gram champinjoner
  • Salt

Koka upp rejält med vatten och koka blomkålen i någon minut, det ska fortfarande finnas tuggmotstånd, häll i smör, grädde och buljong. Stek löken och champinjonerna och blanda ner dom i blomkålen. Ha sist ner osten och smaka av med salt.

9 Comments

  1. Jag bloggade om det för ett tag sedan, med recept från mästerkocken Heston Blumenthal. Spana in här: http://detsundalivet.mirhagen.se/2011/12/11/blomkalsrisotto/

    Kan även tipsa om Hestons tillagningssätt av Broccolli:

    Istället för att koka broccollin – värm olivolja i gjutjärnsgryta, Ner med broccollin och låt fräsa under lock i två minuter. Skaka om (mer eller mindre beroende på hur krispig du vill ha den), Tillsätt en klick smör och stek 1-2 minuter till. Supersmarrigt.

    Tipset där är att ta tillvara på broccollistammen också. Skär bort det yttersta hårda och skiva i 5-8 mm tjocka slantar och stek med broccollin.

    Lycka till med fakiren för övrigt🙂

  2. Det låter verkligen gott! Hur många personer räknar du med att det är till? Skulle du inte kunna skriva det på dina recept? Lite svårt att avgöra rätt mängd… som nybörjare inom detta.

  3. Jag är lite trög men ska blomkålen skivas, rivas eller kokas hel?

  4. Är det typ soppa? eller gröt bli?😉

Kommentarer inaktiverade.