C,D,E, mitt hjärta det bankar

Hur får man då i sig alla dessa små bokstäver?

  • Vitamin A (Retinol):  Lever, ägg, smör, mjölk
  • Vitamin B1 (Tiamin): Kött (gris och nöt), Solrosfrön, Sesamfrön
  • Vitamin B2 (Riboflavin): Kött, lever, njure, mandel
  • VItamin B3 (Niacin): Kött, lever, fisk, mjölk
  • VItamin B5 (Pantotensyra): Avocado, nötter
  • Vitamin B6 (Pyridoxin): Lever, Kött, Fisk, Nötter
  • Vitamin B8 (Biotin): Ägg, lever
  • Vitamin B12 (Kobalamin): Kött, Lever, Strömming
  • Folat/Folsyra: Lever, Sparris, Ägg, Broccoli, Blomkål
  • Vitamin C (Askorbinsyra): Paprika, Broccoli, Blomkål
  • Vitamin D (Kaciferol): Fet fisk, ägg, lever, smör
  • Vitamin E (Alfa-tokoferol): Mandel, Spenat, Ägg
  • VItamin K (Fyllokinon):  Sallad, Spenat, Broccoli, lever

Denna lista är tagen från alltomlchf.se

4 Comments

  1. Bra inlägg, annars kan man tro att man får vitaminbrist vid LCHF men mycket vitaminer är det även i den maten !! =)

  2. Lever verkar ju vara ett riktigt bra val, superfood! Var finns allt bröd, potatis, pasta och ris på listan, hihihi!

Kommentarer inaktiverade.