Biscotti med clotted cream och sylt

I julas bakade jag saffransbiscotti och det blev en riktig hit, nu har jag tagit samma recept utan saffran och gjort vanliga biscotti av det, också kanongott.

Recept:

  • 100 g mandel
  • 75 g smör
  • 1 1/2 dl sockerersättning
  • 3 ägg
  • 500 g mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver

Blanda samman rumsvarmt smör och socker tills det blir poröst och tillsätt sedan äggen ett och ett. Blanda samman mjöl, grovhackad mandel och bakpulver och rör sedan ner i sockersmeten. Forma till två avlånga korvar på plåten och grädda i nedre delen av ugnen i 30 min på 200 g. Ta sedan ur plåten, låt längderna svalna lite, skär sedan på tvären och lägg ut på plåten med snittytan uppåt. Sänk temperaturen till 120 grader och baka tills de är torra, tog drygt 1 timme för mig.

Till det kom den briljanta iden att ha clotted cream och hemmagjord sylt (mixade bär) och det var helt gudomligt gott, som fredagsfika eller mellis.

Recept, 1 dl färdig clotted cream

5 dl vispgrädde

Häll grädden i en skål och ställ den i en kastrull med sjudande vatten. Låt det sjuda 1 1/2 tim utan lock. Rör inte i grädden och låt den inte koka. Ta upp skålen och låt den stå i kylen minst 12 tim. Tag upp den tjocka gräddiga ytan med en sked. Rör den smidig och slät.

Annonser