God Morgon ÄggFredag

Enligt Aftonbladet så ska man äta ägg till frukost om man vill gå ner i vikt och det är precis vad jag gör, äter ägg alltså. Har insett att jag äter väldigt lite ägg egentligen för att vara LCHF:are, tycker att det är väldigt gott egentligen. Så idag blev det 2 stycken nykokta ägg med det fantastiska smöret till, kanongott.

Äter ni mycket ägg?

Annonser

9 Comments

 1. Hej, jag äter massor med ägg:)2-4 varje dag..hoppas verkligen att det inte är skadligt!!Jag gillar ägg, de mättar bra och är liksom huvudingrediens i nästan allt:)Mycket fin blogg!!! 🙂

 2. För min del åt jag 2-4 ägg/dag i början av lchf-tiden. Men min fantastiska naturläkare har gett mig rådet att inte äta ens 2 om dagen. Han är annars den som tjatat på mig om att sluta med kolhydrater under flera år men jag har inte nappat då jag trodde att det var omöjligt. Nu vet jag bättre. Han tycker heller inte att man ska överdriva fettätandet så att man tar en sked smör/kokosfett i munnen för att det är nyttigt utan använda det till maten i rimlig mängd. Jag ska heller inte äta broccoli och annan kol efterssom jag har obalans i sköldkörteln. Men dessa råd är nu bara till för mig utom kanske det med fettet. Jag tror det finns många olika sätt att äta denna diet beroende på person. Vad som är bra för den ene är inte bra för den andre. Han brukar jämföra med en väg. Om man är nere i diket på ena sidan ska man inte styra ännu mer ner i diket utan få hjälp upp på vägen. Helen

 3. Har verkligen blivit inspirerad av din blogg och så sugen på att testa det här. Funderar på det här med dina recept. Är framförallt nyfiken på knäckbrödet jag skulle vilja ha tillgång till. Du skulle inte vilja kopiera recepten och skriva ut dem i sin helhet istället för att länka dem om du inte kan eller glömt hur man gör. Kanske du har en adress där du hämtat receptet?
  Funderat på det här med grönsaker. Hur gör du, håller du dig till att äta hur mkt du vill av det som växt ovan jord eller vad har du för ‘regel’ om ditt intag av grönsaker, sorter och mängder?

 4. De två första månadena åt jag sjukt mkt ägg, scrambled eggs, kokta mm, men sen fick jag jätte ont i magen så fort jag ätit ägg, magknip som höll i sig i flera timmar. Provade då att utesluta ägg helt, och ej ont mer.. ? Någon som känner igen sig? Jag har aldrig reagerat på ägg förut, men nu vågar jag ej prova igen, även om jag verkligen älskar äggröra mm— Till mina bacon på morgonen blir det nu smörsteka champinjoner med smält ost, mums!

  • Gallstensanfall låter det som. Googla vet jag. Äter man mycket fett så bildas mycket galla som sköljer bort stenarna (som i sin tur bildats om man tidigare ätit mycket kolhydrater och lite fett). Prova äggröra gjort på vatten istället för grädde tills de är borta. Det funkade för mig.

 5. Äter massor med ägg! Absolut bästa maten.

 6. Har man svårt med att behålla äggen kvar i magen eller får man ont i magen osv. Det har sagts mig av min släkt att både grädde och kokos fett är mindre fett än ägg eller rättare sagt en annan sorts fett. Och att de som får ont i magen av grädde eller ”anfall” när de äter fet mat, de kan i stället för grädde ha i kokosmjölk i maten, tex korvstråganof med kokosmjölk i osv.

  -Förövrigt såg jag på TV i förmiddags:-)) .. Jag har haft och har ett fantastiskt år med min Tös. Detta med barn är så Helt fantastiskt. Jag kan bara Glädjas med Viktorias och Danil och önska dem lycka till med tösen sin 🙂 Våran fyller nu den 27’e Ett ÅR:-)) Vart TOG ALL DEN TIDEN VÄGEN:-) Hon går för fullt nu:-) Viseligen e hon bra ledsen emellanåt för tänderna är på väg fram – tur man icke mins hur otroligt ont det måtte göra! att få sina första tänder 🙂

  Har presis gjort en plåt Oopsies. Ska i morgon äta dem med många goa pålägg.

Kommentarer inaktiverade.