D-vitamin från solarium

image

Denna bild fick jag från en kompis som ville visa hur bra det är att sola solarium, för att citera, ”man får i sig massor av det där D-vitaminer du pratar om”. Nu tror jag visserligen att naturligt är bäst, men är någonting bättre än ingenting? Och är det bättre att sola solarium än att äta D-vitamin tillskott under vinterhalvåret?

Annonser

3 Comments

  1. Måste säga att det är en väldigt intressant fråga. Jag har sett resonemang som säger ungefär att så länge man inte bränner huden så är det ingen fara. Frågan är väl egentligen om man har tid att ligga i ett solarie 30-60 minuter varje dag hela vintern. Låter nog mer praktiskt med två piller till frukosten då även om jag inte tror att solarie hade varit onyttigare.

    • Trenger ikke ligge 30 – 60 minutter i solarium hver dag for å få tilstrekkelig med D-vitamin, holder med 10 – 20 minutter pr.uke

      • Nej det stämmer inte. En ljushyad person behöver ca 10 minuter om dagen och är man solbränd något mer. En mörkyad person behöver ca 10 gånger längre tid än en ljushyad person. Finns gott om fakta om det på nätet om man söker runt lite.

        Så jag bibehåller nog min position att jag inte tror att lite solande i solarie är onyttigt men det ersätter knappast tillskott här uppe i norden om man inte solar väldigt ofta.

Kommentarer inaktiverade.